[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]
PUBLIKĀCIJAS

Ainažu, Limbažu un Pāles kori vienojas draudzīgā koncertā


Dziesma ir spēks, kas vieno, - stāvot plecu pie pleca, pārliecināti Ainažu, Limbažu un Pāles koristi

Sestdienas pēcpusdienā Ainažu kultūras namā dzirkstīja prieks un sengaidītas satikšanās gaisotne, jo pie mūsu kora Krasts viesojās mīļi ciemiņi – Limbažu kultūras nama koris Doma (diriģente Māra Skride) un Pāles kultūras nama koris Vienmēr (Egons Beitiks). Koncertu ievadot, Krasta diriģente Agra Jankovska pieminēja, ka šī ir jauka tradīcija - janvāra beigās, kad tā vien gribas ietīties segā un nekur neiet, spītējot salam, tomēr izbāzt degunu no mājas, lai tiktos vienā lustīgā sadziedāšanās pasākumā jeb mazajos koru karos. Dalībnieki sprieda, ka viņiem izveidojies pat savs fanu pulciņš, jo lielākoties tie koncertu apmeklētāji, kuri draugos ar dziesmu, nemainās. Visi kori bija labi sagatavojušies un priecēja klausītājus ar savām programmām. Noslēgumā kopkora izpildījumā skanēja „Manai dzimtenei” diriģentes M. Skrides virsvadībā.

Saviesīgajā daļā koristi izrādīja savas prasmes ne tikai dziedāšanā, bet arī atraktīva harēma veidošanā un ne mazāk veiksmīgi pierādīja, ka daudzi no viņiem būtu gatavi startēt konkursā Dejo ar zvaigzni. Par gana daudz apspriesto krīzi šajā vakarā neviens nerunāja, jo cilvēkiem, kuri savā garā stipri, nekādas ķibeles nevar ne nieka padarīt – bēdu zem akmeņa un pāri dziedādami!

Atkalredzēšanās prieks mudināja dziedātājus kaldināt jaunus plānus, lai, paejot kaut nedaudz tuvāk pavasarim, atkal varētu tikties kādā lustīgā kopābūšanā, lieku reizi apliecinot sev, ka dziesma ir spēks, kas izpaužas vienotībā.

Zintis SĀRS, Ainažu kultūras darbinieks
Normunda ZAĶA foto
„Auseklis” 06.02.2010

Raksta oriģināls »
Atļautās HTML komandas ā€”Ā»

© jauktais koris ā€žDomaā€
[an error occurred while processing this directive] Pamācības bilžu albuma lietoŔanā.